top of page

Om verksamheten

Familjehemmet erbjuder en trygg och stimulerande miljö som uppmuntrar till social, känslomässig och fysisk utveckling. Vi dansar, sjunger och har roligt tillsammans, men barnen får också ta ansvar efter förmåga och delta i dagliga sysslor såsom att duka av bordet och plocka undan efter sig. De uppmuntras att hjälpa varandra och får lära sig att turas om och behandla varandra och andra med respekt.

Verksamhetens hörnstenar är trygghet, lärande och utelek. Du kan läsa mer om detta nedan!

Untitled
Om verksamheten: Om oss

: :   Trygghet   : :   Lärande   : :   Utelek   : :

Untitled

Trygghet

Hos mig vistas barnen i en varm, lugn och vårdande miljö med dagliga rutiner. Jag har en liten barngrupp men har ett mångårigt samarbete med andra familjedaghem i Margretelund. Barnen får därför det bästa av två världar: den lilla barngruppens trygghet, nära relationer och individuell anpassning, och den stora barngruppens möjlighet till lek och aktiviteter med jämnåriga kompisar.

Barnen lär känna varandra och oss dagmammor/dagpappa, och vi kan vikariera för varandra om det behövs.

D81FE0E1-B4E1-4936-B2F7-4FBFC9BA6C64.jpeg

Lärande

Verksamheten följer de riktlinjer som läroplanen för förskolan föreskriver.

Vi har organiserade aktiviteter såsom "femårsklubben" på torsdagar med de andra familjedaghemmen som syftar till att förbereda de äldre barnen för skolan. Vi tar också in spontant lärande i våra dagliga aktiviteter, t.ex. att identifera siffror på brevlådor eller form och färger på vägskyltar under promenaden.


Verksamheten bedrivs på svenska men eftersom jag är flerspråkig får barnen även möjlighet till språkutveckling på spanska och engelska.

Untitled

Utelek

Alla mår bra av frisk luft och av att röra på sig. Vi blandar fri lek med korta eller långa promenader och organiserar lekar och aktiviteter som är mer fysiskt ansträngande. När vädret tillåter är vi gärna utomhus hela dagen och äter även lunch och mellanmål ute.


De flesta barn sover bättre utomhus i friska luften. Därför får de som behöver dagvila oftast sova i vagnen utomhus, även vintertid men då i uterummet.

Om verksamheten: Omdömen
bottom of page